Leo Niessen Europees Schutterskoning

Op zaterdag 18 augustus nam Leo Niessen, koning van onze schutterij, deel aan de schietwedstrijd van het Europese schutterstreffen in Neer. Er waren meer dan 200 schutterskoningen uit heel Europa die deelnamen en meedongen voor de titel ‘koning van Europa’.  Het zou een spannende en legendarische wedstrijd worden waarbij op het laatst nog drie Limburgse koningen meedongen voor de titel. Uiteindelijk haalde Leo de vogel naar beneden. Wat daarna gebeurde kan niet worden geëvenaard door welke achtbaan dan ook.  Vooral voor Leo en zijn vrouw Irma maar ook voor de vereniging. Een mooie inzegening in de kerk, een overweldigende huldiging in een afgeladen feesttent en daarna een onverwacht en leuke ontvangst bij het schutterslokaal in Linne waar harmonie Lentekrans Leo en een mooie serenade gaf. Waarvoor onze hartelijke dank.

 

 

Op zondag 19 augustus was de grote schuttersoptocht door de straten van Neer. Met ongelooflijk veel toeschouwers. Leo nam daar het defilé af samen met de Europese schuttersprins Christopher Hofmann uit Leverkusen-Rheindorf. Veel toeschouwers, uitgelaten deelnemers, perfect weertje en een gebroederlijke sfeer waar veel mensen elkaar op de foto zetten. Een smeltkroes van schuttersculturen en een geweldige organisatie lieten dat weekend zien dat er nog steeds grote evenementen zonder incidenten kunnen worden georganiseerd. Het werd een onvergetelijk weekend dat nog een leuk staartje zal krijgen. Hierover zal in een van de komende edities nader bericht volgen.

Voor nu zijn we hartstikke trots dat we de komende drie jaar een Europese schutterskoning in onze gelederen hebben. Het volgende Europese schutterstreffen wordt namelijk georganiseerd in de Belgische plaats Deinze in 2021!!

 

|Doorsturen