Heemkunde

Vogelcursus 2018


Vogelcursus 2018

Vorig jaar hebben wij de Watervogels behandeld en hebben de excursies gehouden van eind maart tot begin mei. Dit jaar behandelen wij wederom de Watervogels, maar wel specifiek in de winter (het voorjaar). Wij bezoeken dan ook waterrijke gebieden.

De cursusgebieden en cursusdata voor 2018 zijn:
• één informatieavond op vrijdag 2 maart om 19.30 uur in de centrale ruimte van basisschool Triangel te Linne. Tijdens deze informatieavond zullen wij aan de hand van het cursusboekje op een aantal aspecten van het herkennen van vogels ingaan;
• vier ochtend excursies:
o De Isabellegreend te Merum op zondag 4 maart om 9.00 uur;
o De Brandt in Stevensweert op zondag 18 maart om 9.00 uur;
o De Schoorkuilen in Nederweert-Eind op zondag 25 maart om 9.00 uur;
o De Lange Vlieter in Beegden op zondag 8 april 9.00 uur.
Hier sluiten wij de cursus af met een kop koffie.
De excursies starten precies op tijd. Wees dus op tijd en … goed gekleed, want het kan ‘s morgens nog flink koud zijn. In verband met de vroege periode in het jaar duren de excursies maximaal 2.30 uur.

U kunt zich voor de vogelcursus zowel schriftelijk als telefonisch opgeven bij Lei Hulsbosch (tel. 0475-463239) of via e-mail: cursussen@dekringlooplinne.nl.

De kosten voor de cursus bedragen € 15,- voor leden en € 25,- voor niet-leden van "De Kringloop". Deelnemers die zich aanmelden voor de Beginnerscursus en die niet in bezit zijn van het Beginnersboek, betalen € 10,-- extra in verband met de kosten van het dikke (in kleur) uitgebrachte Beginnersboek.
Het cursusgeld vooraf overmaken op rekening: NL70INGB0004709759 ten name van Landschapsvereniging de Kringloop onder vermelding “Vogelcursus 2018”.
Zie ook www.dekringlooplinne.nl

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties